Piletina u sosu sa senfom


 
Potrebno je:

400 g pilećeg filea
10 g maslaca
80 g crnog luka
2 srednja čena belog luka
60 ml belog vina
60 ml vode
2 kašičice senfa
200 ml pavlake za kuvanje
1 kašičica karija
so, mleveni biber i prešunov list po ukusu

Priprema:

1. Pileći file iseći na tanje šnicle pa ih posoliti i pobiberiti po ukusu. U tiganj sa nelepljivim dnom vel. 24 cm sipati malo ulja i staviti da se zagreje. Na zagrejano ulje ubaciti pileće šnicle i ispržiti ih sa obe strane da porumene. Izvaditi meso u tanjir, a u tiganj dodati maslac i pustiti ga da se otopi. Zatim ubaciti sitno iseckani crni i beli luk i kratko propržiti, oko 2 minuta, uz često mešanje. Posle dva minuta sipati belo vino, vodu i senf. Sve dobro promešati, ubaciti pavlaku za kuvanje, kari, promešati pa kuvati dok se ne dobije sos željene gustine. Začiniti po ukusu, vratiti pileće meso i pustiti da se tiho krčka dva minuta. Na kraju, jelo posuti iseckanim peršunovim listom i skloniti sa šporeta. Poslužiti uz krompir pire.

Ukusan i jednostavan recept za brzu pripremu ručka.

Коментари

Популарни постови