Projara sa spanaćem


 

Potrebno je:

3 jajeta
80 ml ulja
50 ml jogurta
150 ml mleka
100 ml gazirane vode
140 g palente
140 g pšeničnog oštrog brašna T-500
1 kesica praška za pecivo
120 g bebi spanaća (jedno pakovanje)
250 g domaćeg kravljeg sira
1 kašičica soli

Priprema:

1. Pleh veličine 30cm x 20cm premazati uljem i staviti na stranu. Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni. 
Jaja razbiti u vanglicu i žicom za mućenje ih umutiti, samo koliko da se sjedine. Dodati ulje, jogurt, mleko i gaziranu vodu. Sve sjediniti mućenjem sa žicom. Dodati mešavinu palente, pšeničnog brašna, soli i praška za pecivo. Dobro žicom umutiti da ne ostanu grudvice. Ubaciti bebi spanać sitno iseckan i promešati kašikom (umesto bebi spanaća možete da koristite i običan spanać. Samo njega prvo iseckati malo posoliti, sačekati oko pet minuta da pusti vodu i dobro ga rukom iscediti pre upotrebe. Za bebi spanać taj postupak se preskače). Na kraju dodati sir koji je prethodno viljuškom izmrvljen. Sve dobro promešati i izručiti u pripremljeni pleh. Poravnati površinu i staviti da se peče oko 25-30 minuta, odnosno dok površina ne dobije zlatno žutu boju. Pečenu projaru prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi pre sečenja. Poslužiti sa prilogom po želji.

Projara je toliko mekana, vazdušasta, ukusna, sigurno će vam se dopasti...

Коментари

Популарни постови