Posna čorba
Potrebno je:
150 g šargarepe
100 g korena celera
150 g krompira
50 g praziluka
200 g tikvica
100 g crnog luka
200 g belog pasulja iz konzerve
1 kašika paradajz pirea
800 ml posne supe (u 800 ml vrele vode razmutiti 1 kockicu za supu od povrća)
100 g čeri paradajza
250 g šampinjona
60 ml ulja
Začini:
2 kašičice aleve paprike
2 kašičice suvog biljnog začina
1/2 kašičice mlevenog bibera
sušeni bosiljak i ruzmarin po ukusu
Priprema:
1. Očišćenu šargarepu, koren celera, tikvice i krompir isecite na kocke, praziluk na polukrugove, a crni luk sitno iseckati. Čeri paradajz isecite na četvrtine, a šampinjone na deblje listiće. Beli pasulj ocediti i dobro isprati.
2. U odgovarajuću dublju posudu sipati ulje i staviti da se zagreje. Na zagrejano ulje staviti crni luk i malo ga propržiti, oko 2 minuta, uz mešanje. Dodati šargarepu, celer i krompir i pržiti uz mešanje 2-3 minuta. Ubaciti paradajz pire, promešati pa sipati supu. Promešati i ostaviti da se lagano kuva 30 minuta u poklopljenoj posudi. Zatim dodati čeri paradajz, pečurke, pasulj, tikvice i praziluk. Posuti sa svim navedenim začinima, promešati i nastaviti kuvanje još 15 minuta u polupoklopljenoj posudi.
Poslužiti uz salatu po želji.
Ova, jako ukusna, čorba toliko je bogata različitim sastojcima da će vas dugo držati sitim...
Коментари
Постави коментар