Đuveč iz rerne - posni ručak na vodi


 

Potrebno je: 

100 g tikvica
200 g patlidžana
100 g crvene paprike
200 g šampinjona
240 g paradajza
240 g krompira
100 g šargarepe
100 g ljubičastog luka
50 g korena celera
60 g pirinča
50 g soje u ljuspicama

Začini:

3 kašičice suvog biljnog začina
1 kašičica mlevenog bibera
2 kašičice aleve paprike
1/2 manje vezice sveže mirođije sitno iseckane

Priprema:

1. Soju potopiti u vruću vodu i ostaviti na stranu. Pirinač dobro isprati pod mlazom hladne vode. Tikvice, patlidžan, papriku i krompir iseći na kocke i staviti u vanglicu. Paradajz oljuštiti, iseći na kockice i ubaciti u povrće. Dodati pečurke isečene na deblje listiće i šargarepu i luk isečene na polukrugove. Koren celera iseći na kockice, pa i njega ubaciti u ostalo povrće. Dodati dobro oceđenu soju i pirinač, pa sve kašikom promešati. Posuti sa svim navedenim začinima (umesto mirođije možete da stavite peršun), još jedanput promešati i preručiti u posudu koja će ići u rernu.

2. Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni. Povrće naliti vrelom vodom, toliko da bude pod vodom. Posudu prekriti alu folijom, ali tako da sa strane bude otvoreno da može para da izlazi. Pecite đuveč pola sata, pa skloniti foliju i vratiti da se peče dok ne ispari suvišna voda (može da ostane samo malo pri dnu). 

Ovo posno jelo, tako bogatog ukusa, sigurno će vam se dopasti...

Коментари

Популарни постови