Posne lepinjice
Potrebno je:
340 g brašna T-500 + 40 g za domešivanje
60 g posnog majoneza
1/4 kockice svežeg kvasca
240 ml ovsenog mleka
1 kašičica soli
Priprema:
1. U toplo ovseno mleko razmrviti kvasac, promešati i ostaviti da se kvasac aktivira. U vanglicu staviti brašno, dodati so i promešati. Dodati majonez i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo. Testo je lepljivo kada ga zamesite. Prebacite ga na pobrašnjenu radnu površinu i uz dodavanje 40 g brašna ga umesiti. Testo ostaje mekano, ali više ne dodavati brašno.
2. Umešeno testo izdužiti u valjkasti oblik i podeliti ga na 6 jednakih delova. Od svakog dela oblikovati lopticu i poređati ih na odgovarajući pleh koji je podmazan uljem. Svaku lopticu u plehu blago pritisnuti da se dobije oblik lepinje. Pokriti lepinjice kuhinjskom krpom, a rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni. Staviti lepinjice da se peču u zagrejanu rernu 15-20 minuta, dok ne dobiju blago rumenu boju.
3.Pokriti lepinjice kuhinjskom krpom, a rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni. Staviti lepinjice da se peču u zagrejanu rernu 15-20 minuta, dok ne dobiju blago rumenu boju.
4. Odgovarajuću posudu prekriti kuhinjskom krpom pa poređati pečene lepinjice i obmotati ih krpom. Ostaviti da se prohlade pa ih poslužiti.
Savršeno ukusne lepinje, koje će na vašem stolu biti za malo više od pola sata.
Коментари
Постави коментар