Posne palačinke - mekane, tanke i sigurno uspevaju


 

Potrebno je: 

300 g brašna T-500
360 ml ovsenog mleka
360 ml gazirane vode
1 kesica praška za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone
1 kašičica šećera
prstohvat soli
50 ml ulja

Priprema:

1. U vanglicu staviti brašno, dodati prašak za pecivo, sodu bikarbonu, šećer i so pa promešati. Sipati prvo pola količine ovsenog mleka i gazirane vode i početi mućenje sa mikserom. Dodati i drugu polovinu tečnosti i dobro umutiti da ne ostanu grudvice od brašna. Sipati ulje i još jedanput umutiti. 

2. Peći palačinke na uobičajeni način, ako je potrebno podmazivati tiganj uljem. Kada ispečete palačinku i stavite je na tanjir, prekriti je kuhinjskom krpom dok se peče druga palačinka. Ređati palačinke jednu na drugu , prekrivajući ih kuhinjskom krpom. Tako će biti jako, jako mekane...

Uživajte u ukusu omiljene poslastice, koju možete premazivati namazima po ukusu.

Коментари

Популарни постови