Alfredo pasta


 Potrebno je:

250 g taljatela
300 g pilećeg filea
100 g crnog luka
2 veća čena belog luka
30 g putera
200 ml pavlake za kuvanje
2 kutlače vode u kojoj se kuvala testenina
100 g kačkavalja (edamer, trapist, gauda...)
1 kašika gustina
1/2 kašičice mlevenog bibera
1-2 kašičice suvog biljnog začina 
začin za piletinu

Priprema:

1. Pileće meso iseći na šnicle debljine 0,5 cm. Začiniti ih začinom za piletinu. U dubljem tiganju sipati malo ulja i staviti da se zagreje. U zagrejano ulje ubaciti začinjeno meso i ispržiti ga da porumeni sa obe strane. Isprženo meso izvaditi u tanjir i kada se prohladi iseći ga na trake. U tiganj gde se pržilo meso sipati još malo ulja i dodati sitno iseckani crni luk. Luk pržiti na tihoj temperaturi, uz mešanje, dok ne omekša. Za to vreme skuvati testeninu po uputstvu sa pakovanja. 

2.  U proprženi crni luk dodati puter, pa kada se otopi ubaciti sitno iseckani beli luk. Kada beli luk pusti svoju aromu dodati gustin, promešati pa sipati pavlaku za kuvanje. Dobro promešati, dodati mleveni biber i suvi biljni začin i krčkati dok se sos samo malo zgusne. Zatim dodati dve kutlače vode u kojoj se testenina kuvala, promešati i nastaviti da se krčka. Dodati oceđene taljatele i dobro ih sjediniti sa sosom. Posuti rendanim kačkavaljem i promešati. Na kraju ubaciti isečenu piletinu, promešati i servirati. 

3. Priprema ove paste je vrlo jednostavna, a odličan je predlog kako za ručak, tako i za večeru.

Коментари

Популарни постови