Piletina sa povrćem iz rerne


 

Potrebno je:

4 veća pileća bataka (800 g)
60 ml ulja
3 kašičice začina za piletinu
1 kašičica mlevenog bibera
1 kašičica sušenog peršuna
1 kašičica belog luka u granulama
1 kašičica sušenog ruzmarina
300 g krompira
1 pakovanje zamrznutog bebi povrća (450 g)
100 g pirinča

Preliv:

200 ml pasiranog paradajza
200 ml vrele vode
2 kašičica sušenog biljnog začina

Priprema:

1. Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni. U odgovarajuću posudu staviti sve začine (začin za piletinu, biber, peršun, beli luk i ruzmarin), dodati ulje i kašičicom dobro sjediniti. Svako parče mesa uvaljati rukom u ovaj miks začina sa uljem i poređati u vatrostalnu činiju ili posudu sa nelepljivim dnom (ja sam koristila posudu sa nelepljivim dnom veličine 28 cm). Preko mesa sipati ostatak začina sa uljem. 

2. Pirinač isprati pod mlazom hladne vode sve dok voda ne ostane bistra, pa ga rasporediti između mesa. Rasporediti ravnomerno i zamrznuto bebi povrće (u mom pakovanju je bila šargarepa, karfiol i brokoli. Možete da koristite i zamrznuto povrće za đuveč). "Ušuškajte" između i očišćeni krompir koji ste isekli na četvrtine i začinili suvim biljnim začinom.

3. U odgovarajućoj posudi izmešati pasirani paradajz, vrelu vodu i biljni začin. Preliti preko mesa i povrća. Posudu sa jelom prekriti alu folijom i staviti je da se jelo peče 40 minuta. Zatim izvaditi posudu, skloniti alu foliju i vratiti da  meso porumeni. Poslužiti sa salatom po želji.

Jednostavno, brzo i veoma ukusno...



Коментари

Популарни постови