Koleslav salata (Coleslaw, kolslou)


 
Potrebno je:

500 g kupusa
3 srednje šargarepe
250 g majoneza
2 kašičice jabukovog sirćeta
1 kašičica sveže isceđenog limunovog soka
2 kašičice šećera
1 vrhom puna kašičica soli
mleveni biber po ukusu

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi sa poklopcem pomešati majonez, so, šećer, jabukovo sirće, limunov sok i mleveni biber, pa pripremljenu preliv za salatu (ili dresing) ostaviti u frižider jedan sat.

2. Kupus očistiti od korena, šargarepu oljuštiti, pa ih krupno narendati. Preliv za salatu dodati iz dva puta i dobro je promešati. Ostaviti salatu u frižider najmanje pola sata i poslužiti.

Divna, osvežavajuća salata koju možete da poslužite uz svaku vrstu mesa, bez obzira na koji je način pripremljeno. Ovu predivnu salatu sam pravila po receptu Marine Stanojević.

Коментари

Популарни постови