Mafini sa višnjama i čokoladom


 

Potrebno je:

2 jajeta
160 ml ulja
200 ml jogurta
160 g šećera
280 g brašna
1 kesica praška za pecivo
100 g crne čokolade za kuvanje
300 g + 100 g višanja

Priprema:

1. U kalupe za mafine staviti silikonske ili papirne korpice (izašlo je 18 mafina) i ostaviti ih na stranu. U vanglicu razbiti jaja i penasto ih umutiti sa šećerom. Dodati ulje i jogurt pa sjediniti. Ubaciti brašno sa praškom za pecivo i umutiti. Čokoladu iseckati na kockice, ubaciti u testo i špatulom promešati. Na kraju dodati 300 g višanja, prethodno odmrznutih i dobro oceđenih. Promešati špatulom. Puniti korpice u kalupu, ali ne do vrha, otprilike 0,5 cm da ostane slobodno. Staviti da se peču, u prethodno zagrejanu rernu, na 200 stepeni oko 20 minuta. Kada dobro porumene probati čačkalicom da li su pečeni.

2. Pečene mafine ostaviti da se prohlade u korpicama, pa ih izvaditi i poslužiti. Mafine sam pravila po receptu sa sajta Coolinarika.

Za ove neodoljive mafine, priprema je vrlo jednostavna i brza...

Коментари

Популарни постови