Kuglice sa pirinčanim galetama


 

Potrebno je:

100 g pirinčanih galeta (1 pakovanje)
150 g očišćene banane
8 urmi
1supena kašika kikiriki putera

Još je potrebno:

100 g crne čokolade za kuvanje
2 kašike ulja

Priprema:

1. Prvo urme potopiti u toplu vodu i ostaviti 10 minuta. Pirinčane galete staviti u dublji secko (ili blender) i usitniti ih. Dodati bananu isečenu na 2-3 dela, prepolovljene urme kojima je odstranjena koštica i kikiriki puter. Sve dobro izblendati. Kada se smesa zalepi za zidove aparata, isključiti aparat, odvojiti smesu i nastaviti blendanje sve dok se sastojci dobro ne sjedine i dobije jedna homogena smesa. Odmah praviti kuglice veličine po vašoj želji (vrlo se lepo formiraju i ne lepe se za ruke), ja sam pravila kuglice gramaže 22 g -23 g i dobila sam 18 kuglica. Kuglice poređati na odgovarajuću posudu koja je prekrivena providnom folijom i ostaviti u frižider na pola sata. 

2. Čokoladu izlomiti na kocice i staviti je u manje lonče. Dodati ulje i staviti je da se otopi na pari. Posudu u kojoj je otopljena čokolada ne sklanjati iznad posude sa vrelom vodom i zajedno ih staviti na radnu površinu. Izvaditi kuglice iz frižidera, svaku kuglicu potapati u čokoladu, viljuškom ih vaditi i ponovo ređati u posudu u kojoj su bile. Ostaviti u frižider dok se čokolada ne stegne. Ostatak otopljene čokolada staviti u kesu za zamrzivač i vrlo, vrlo malo odseći vrh kese pa išarati kuglice. Kuglice možete i samo gornjom površinom zamočiti u čokoladu, da dobije kao "kapice", izbor je na vama. 

Jednostavne, vrlo lake za pripremu, veoma ukusne, u frižideru ih možete čuvati nedelju dana...

Коментари

Популарни постови