Pizza kiflice
Sastojci za testo:
750 g brašna
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
1 kockica svežeg kvasca
1 jaje
1 belance
200 ml mleka
200 ml jogurta
100 ml ulja
Sastojci za fil:
200 g šunke
100 g dimljenog svinjskog vrata
140 g kačkavalja
120 g kečapa
2 pune kašike milerama
origano po ukusu
Za premazivanje kiflica:
1 žumance
2 kašike mleka
Priprema:
1. Testo: U toplo mleko sa dodatkom kašičice šećera razmrviti kvasac, promešati i ostaviti da se kvasac aktivira. U vanglicu staviti brašno, dodati so i promešati. Zatim dodati jaje, belance, jogurt, ulje i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo, oblikovati ga u loptasti oblik i ostaviti u vanglici (koja se prekrije providnom folijom) da se testo udvostuči.
2. Fil: Šunku i dimljeni vrat iseckati na sitne kockice (ili izrendati), a kačkavalj (edamer, trapist, gauda...) sitno narendati. Spojiti sastojke, dodati kečap, mileram i origano i sve dobro kašikom promešati.
3. Naraslo testo izručiti na pobrašnjenu podlogu i podeliti ga na 5 jednakih delova. Svaki deo oblikovati u jufku (lopticu) i poređati ih na pobrašnjenu podlogu. Loptice testa prekriti kuhinjskom krpom da se ne bi sušile dok se radi sa njima. Uzeti prvu lopticu testa, staviti je na pobrašnjenu podlogu, posuti sa brašnom i razviti oklagijom u krug debljine 3 mm. Krug testa iseći na 8 trouglova. Na svaki trougao, na širu stranu, staviti po kašiku fila i zamotati u kiflicu. Kiflice poređati na pleh preko pek papira. Na isti način napraviti i ostale kiflice. Kiflice prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti 40 minuta.
4. Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni. Kiflice premazati mešavinom žumanceta i mleka i staviti da se peču dok ne dobiju rumenu boju, oko 20 minuta.
Kiflice sa pizza filom su veoma ukusne, ostaju mekane i narednog dana, jako su dobre za dečje rođendane, za druženje sa prijateljima... Možete ih napraviti uveče i narednog dana uživate u odličnom doručku.
Коментари
Постави коментар