Razljevuša sa sirom


 

Potrebno je:

4 jaja
200 g brašna
1,5 kašičica soli
50 ml ulja
260 ml jogurta
300 g domaćeg, kravljeg, sira
1 kesica praška za pecivo
100 ml gazirane vode

Preliv:

1 jaje
180 g kisele pavlake

Priprema:

1. Tepsiju veličine 28 cm dobro premazati mašću, uljem, maslacem ili margarinom i ostaviti na stranu. Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni. 
U vanglicu razbiti jaja i žicom za mućenje ih umutiti samo koliko da se sjedine. Dodati ulje, jogurt i gaziranu vodu pa sve umutiti. Ubaciti mešavinu brašna, soli (pazite, ako vam je sir slan smanjite količinu soli) i praška za pecivo. Umutiti dobro da ne ostanu grudvice od brašna. Na kraju dodati sir koji smo izmrvili viljuškom i varjačom sve promešati. Izručiti smesu u tepsiju i staviti da se peče.

2. Kada pita porumeni, posle oko 25 minuta, izvaditi tepsiju i preliti dobro umućenom mešavinom jajeta i kisele pavlake. Vratiti tepsiju u rernu još 10 minuta, odnosno dok površina ne očvrsne. 
Dodajte prilog po želji i uživajte u izvrsnom doručki.

Ova pita je toliko jednostavna, a tako ukusna...

Коментари

Популарни постови