Mekike sa sirom


 

Potrebno je:

200 ml toplog mleka
1 kašičica šećera
1/2 kockice svežeg kvasca (20g-25g)
650 g brašna
1 kašičica soli
2 jajeta
150 g kisele pavlake
250 g izdrobljenog domaćeg, kravljeg, sira

Priprema:

1. U toplom mleku sa dodatkom kašičice šećera izmrviti kvasac, promešati i ostaviti da se kvasac aktivira. U vanglicu staviti brašno, dodati so i promešati. Zatim, dodati jaja, kiselu pavlaku (ili kiselo mleko), viljuškom izdrobljeni sir i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo. Testo prebaciti na pobrašnjenu podlogu, oblikovati ga u loptasti oblik i vratiti u nauljenu vanglicu. Vanglicu prekriti providnom folijom i ostaviti testo 20 minuta da odstoji. 

2. Zatim testo izručiti na pobrašnjenu podlogu i razviti ga u pravougaonu koru debljine 1/2 cm. Iseći oblike po želji i pržiti u zagrejanom ulju. Mekike pržiti na srednjoj temperaturi da ne bi naglo porumenele, a sredina da ostane nepržena. Pržene mekike vaditi na kuhinjski ubrus da papir upije višak masnoće. 

Pecivo koje će vaša deca obožavati, a i vi sa njima...



Коментари

Популарни постови