Pita sa sirom, paradajzom i kobasicama iz tiganja


 

Potrebno je:

2 jajeta
80 g kisele pavlake
40 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice mlevenog bibera
150 g kobasica (po izboru)
100 g paradajza
100 g kačkavalja (trapist, edamer, gauda...)
sveža mirođija ili peršun po ukusu

Još je potrebno:

20 g maslaca

Priprema:

1. Jaja razbi u dublju posudu i umuti ih, žicom za mućenje, sa kiselom pavlakom. Dodati brašno sa praškom za pecivo i so pa umutiti. Zatim ubaciti kobasicu i paradajz iseckanih na kockice, krupno narendani kačkavalj i iseckanu mirođiju ili peršun. Kašikom dobro promešati.

2. U tiganj sa nelepljivim dnom veličine 24cm staviti maslac i staviti na srednju temperaturu da se maslac otopi. Kada se maslac otopio izručiti pripremljenu smesu i špatulom je ravnomerno rasporediti po tiganju. Poklopiti tiganj i pržiti 8-10 minuta na umerenoj temperaturi (kod mene je to bila 5, na jačini ringle od 1-9). 

3. Zatim, skloniti poklopac, staviti neku veću tacnu (koja se premaže uljem) preko tiganja i preokrenuti pitu. Polako je vratiti u tiganj da se i strana koja je bila na površini zapeče. Pržiti pitu oko 5 minuta bez poklopca. Prebaciti je na odgovarajuću tacnu, iseći i poslužiti. 

Ideja za jedan brzi i veoma ukusan doručak ili večeru. Pita je veoma ukusna i kada se ohladi...

Коментари

Популарни постови