Predivan sendvič sa ovsenim pahuljicama


 

Potrebno je:

1 jaje (L veličine)
2 kašike gustog jogurta
4 supene kašike ovsenih pahuljica (ravno punjene)
so po ukusu

Još je potrebno:

2-3 tanko isečena parčeta suhomesnatog po izboru
1 list kačkavalja ili malo izmrvljenog domaćeg sira

Priprema:

1. Jaje razbiti u odgovarajuću posudu i žicom za mućenje ga umutiti. Dodati soli po ukusu (ja sam samo prstohvat soli dodala) i jogurt pa umutiti da se jogurt sjedini sa jajetom. Zatim ubaciti ovsene pahuljice i kašikom promešati (koristila sam pahuljice od Dr. Oetkera, one su mi najbolje i za sva druga peciva).

2. Toster uključiti da se zagreje na temperaturu koju i obično koristite za sendviče. Na zagrejani toster staviti parče pek papira (koji je isečen u veličini ploče od tostera), pa na sredini izručite pripremljenu smesu. Polako je špatulom formirati u pravougaoni oblik debljine oko 2mm (nema potrebe da žurite, polako to uradite). Preko smese staviti drugo parče pek papira, poklopiti toster i peći oko 2 minuta. Dužina pečenja zavisi i od jačine tostera, pogledajte, kada površina testa blago porumeni spremno je za filovanje. 

3. Otvoriti toster i skloniti gornji pek papir. Na desnoj strani kore staviti suhomesnato po izboru, preko stavite list kačkavalja, koji presečete na pola i stavite jedno parče ispod drugog zbog lakšeg preklapanja korice ili stavite izmrvljeni domaći sir. Zatim, pažljivo podići levi kraj papira i preklopiti sendvič (to možete da uradite i špatulom, ali meni je bilo bolje na ovaj način). Staviti ponovo pek papir preko i poklopiti toster. Ostaviti 10-ak sekundi i sendvič prebacite na tanjir. Poslužiti sa salatom po izboru ili uz čašu hladnog jogurta. Prijatno!.

Ovo morate da napravite da biste se uverili koliko je dobro...

Коментари

Популарни постови