Lažna pizza


 

Potrebno je:

400 g kuvanog pirinča
2 veća jajeta (L veličine)
50 ml vode
50 g narendanog kačkavalja (edamer, trapist, gauda...)
so i mleveni biber po ukusu

Fil:

1/2 kg belog pilećeg mesa
100 g crnog luka
1 kašika paradajz pirea
so i mleveni biber po ukusu
ulje po potrebi

Još je potrebno:

200 g narendanog kačkavalja
origano

Priprema:


1. Fil: Pileće meso iseći na kockice i staviti na zagrejano ulje da se prži. Kada promeni boju dodati sitno iseckani crni luk i nastaviti sa prženjem dok ne ispari voda koju je meso pustilo i dok meso blago ne porumeni. Posoliti i pobiberiti po ukusu, dodati paradajz pire i sve dobro promešati pa skloniti sa vatre. 

2. Kalup za pizzu ili neku pliću tepsiju veličine 26 cm obložiti pek papirom i ostaviti na stranu. Rernu uključiti da se zagreje na 230 stepeni.
Kuvani pirinač (ohlađeni), jaja, vodu, narendani kačkavalj, so i mleveni biber staviti u blender (ili secko) i izblendati da se dobije kašasta smesa. Smesu izručiti u pripremljenu posudu, ravnomerno je rasporediti po dnu posude i staviti da se peče dok dobro ne porumeni. Izvaditi pečenu koru i smanjiti temperaturu rerne na 200 stepeni.

3. Preko kore rasporediti prženo pileće meso, posuti sa 200 g krupno narendanog kačkavalja i vratiti u rernu samo koliko je potrebno da se kačkavalj otopi. Izvaditi lažnu pizzu iz rerne, posuti je sa origanom i poslužiti.

Isprobajte nešto novo, a ništa manje ukusno od pizze koju inače pravite, samo što je ovde podloga od pirinča, bez brašna...


Коментари

Популарни постови