Pita sa kačkavaljem
Potrebno je:
180 g sitnog sira
2 jajeta
150 ml mleka
150 g kačkavalja (trapist, edamer, gauda...)
200 g kora za pitu
so po potrebi
Priprema:
1. Kačkavalj (koristila sam gaudu) krupno narendati, a kore za pitu iscepkati rukama na manje komadiće. Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni. Pitu sam pekla u silikonskom kalupu veličine 20 cm (možete da koristite svaki okrugli kalup istih dimenzija, samo ga obložite pek papirom).
2. U vanglicu staviti sitan sir, jaja i mleko. Viljuškom sve dobro sjediniti. Dodati narendani kačkavalj, promešati i ubaciti iscepkane kore. Dobro sve promešati i izručiti u pripremljeni kalup. Pecite 30 minuta. Ostaviti da se pita prohladi, izvaditi je iz kalupa i poslužiti.
Pita je izuzetno mekana, vazdušasta i veoma ukusna. Priprema je jako jednostavna i brza...
Коментари
Постави коментар