Brze pljeskavice


 

Potrebno je:

200 g junećeg mlevenog mesa
200 g svinjskog mlevenog mesa
100 g crnog luka
2 čena belog luka
2 kašičice aleve paprike        
1/2 manje vezice peršuna
2 jajeta
200 ml gazirane vode
4 kašike integralnog brašna (može i pšeničnog)
1 kesica praška za pecivo
suvi biljni začin i mleveni biber po ukusu

Priprema:

1. Obe vrste mlevenog mesa staviti u odgovarajuću dublju posudu. Dodati sitno iseckani crni i beli luk, sitno iseckani peršun, alevu papriku, suvi biljni začin i mleveni biber po ukusu, jaja, pa sve dobro promešati. Zatim, dodati mešavinu integralnog brašna i praška za pecivo, promešati pa sipati gaziranu vodu. Kašikom dobro sjediniti brašno sa ostalim sastojcima. Probati da li treba dodati još šta od začina.

2. U dubljem tiganju sa nelepljivim dnom sipati ulje 1 cm visine i staviti da se ulje zagreje na srednjoj temperaturi. Kašikom, koju provučete kroz ulje u tiganju, uzimati pripremljenu smesu, spuštati je u zagrejano ulje i blago je pritisnuti po površini formirajući oblik pljeskavice. Pržiti sa obe strane dok pljeskavice ne dobiju zlatno rumenu boju. Pržene pljeskavice vaditi na kuhinjski ubrus da bi papir upio višak masnoće. Pljeskavice poslužiti sa prilogom i salatom po želji.

Pljeskavice se jako brzo spremaju, ukusne su i veoma izdašne. Popularne su i pod nazivom kineske pljeskavice, mada nemaju nikakvog dodira sa kineskom kuhinjom...


Коментари

Популарни постови