Pecivo sa dve vste sira


 

Potrebno je:

400 g brašna
1 kašičica soli
1 kesica praška za pecivo
2 jaja
80 g domaćeg, kravljeg, sira
50 g kačkavalja (edamer)
200 ml mleka

Priprema:

1. U vanglicu staviti brašno, dodati so, prašak za pecivo i promešati. Zatim, dodati sitno narendane obe vrste sira, jaja i mleko. Zamesiti testo. Testo prebaciti na pobrašnjenu podlogu i samo ga još malo domesiti, uz posipanje brašnom (testo će biti po malo lepljivo, tako i treba da bude). Umešeno testo podeliti na dva jednaka dela. Oba dela formirati u loptasti oblik. 

2. Uzeti prvu lopticu testa, staviti je na pobrašnjenu podlogu, posuti je sa malo brašna i razviti u krug 0,5 cm debljine. Krug iseći na osam trouglova. Isti postupak ponoviti i sa drugom lopticom testa.

3. U odgovarajuću posudu sipati ulje, oko 1cm visine, i staviti ga da se zagreje na srednjoj temperaturi. U zagrejano ulje spuštati trouglove testa i pržiti ih, sa obe strane, dok ne dobiju lepu rumenu boju. Testo pržite na srednjoj temperaturi da vam ne bi brzo porumenelo, a sredina da ostane nepržena (na mom šporetu sam pržila na 6, na jačini od 1-9). 

4. Prženo pecivo vaditi na kuhinjski ubrus, da bi papir upio višak masnoće. Pecivo poslužite uz razne slane ili slatke priloge, po ukusu, a toliko je ukusno da ćete uživati u njemu i bez ikakvih priloga.

Za doručak ili večeru obradujte porodicu ovim ukusnim pecivom koje se vrlo lako pravi...

Коментари

Популарни постови