Rolat sa tikvicama
Potrebno je:
800 g tikvica
4 jajeta
100 g brašna
100 g kisele pavlake
1 kesica praška za pecivo
2 kašičice aleve paprike
so i beli luk u prahu po ukusu
Još je potrebno:
200 g kisele pavlake
200 g pilećih prsa
Priprema:
1. Tikvice očistiti, krupno narendati, posuti ih sa kašičicom soli i promešati. Ostaviti da odstoje 10 minuta pa ih rukama dobro iscediti.
Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni. Veliki pleh od električne rerne veličine 30 cm x 40 cm obložiti pek papirim (papir premazati uljem) i ostaviti na stranu.
2. Oceđene tikvice staviti u dublju vanglicu, dodati jaja i viljuškom dobro sjediniti. Dodati kiselu pavlaku i umešati je u smesu. Ubaciti brašno sa praškom za pecivo i viljuškom sve dobro sjediniti. Na kraju dodati alevu papriku, kao i so i beli luk u prahu po ukusu. Promešati i ravnomerno sipati u pripremljeni pleh. Staviti da se peče 18-20 minuta, da površina dobije lepu rumenu boju.
3. Uzeti veću kuhinjsku krpu, navlažiti je i raširiti preko radnog dela. Pečenu koru preokrenuti na krpu, skloniti pek papir i koru, zajedno sa krpom, uviti u rolat. Ostaviti da se kora ohladi.
4. Hladnu koru odmotati i skloniti kuhinjsku krpu. Koru premazati sa 200 g kisele pavlake, ali da gornji deo kore ostane 1 cm nepremazan. Preko poređati pileća prsa i uviti koru u rolat. Rolat umotati u pek papir (ili alu foliju) i ostaviti u frižider 2 sata pre sečenja. Rolat možete i odmah iseći ali je lepši kada odstoji u frižideru. Ako želite da ga poslužite kao predjelo, neka rolat prenoći u frižideru i narednog dana će te ga bez problema iseći na lepe parčiće (ja nisam mogla toliko da čekam, pa sam ga sekla posle dva sata stajanja u frižideru).
Jednostavna priprema, odličan za večeru ili druženje sa prijateljima...
Коментари
Постави коментар