Kiflice


 

Potrebno je:

600 g brašna
300 ml mleka
120 ml ulja
1 kesica suvog kvasca (od 10g)
1 kašika šećera
1,5 kašičica soli
1 jaje

Fil:

Sir

Za premazivanje kiflica:

1 jaje
1 kašika mleka

Priprema:

1. U odgovarajuću posudu sipati toplo mleko, dodati šećer i kvasac. Promešati i ostaviti da se kvasac aktivira. U vanglicu staviti jaje, so i ulje, dodati pripremljeni kvasac i sve promešati. Ubaciti brašno i umesiti testo. Umešeno testo ostaviti u vanglici, prekriveno providnom folijom, 15 minuta. Zatim ga premesiti, ponovo prekriti providnom folijom (ili običnom plastičnom kesom) i ostaviti da se testo duplira. 

2. Kada testo poraste, prebaciti ga na radnu površinu blago posutu brašnom i podeliti ga na dva jednaka dela. Prvi deo testa  (drugu polovinu testa vratiti u vanglicu i prekriti kuhinjskom krpom) razviti u krug debljine 2-3 mm i iseći na 12 trouglova. Na svaki širi deo trougla staviti parče sira i uviti u kiflicu. Ja sam stavljala samo sir, vi možete sir da izrendate i da ga pomešate sa izrendanim  suhomesnatim po ukusu... Kiflice ređati u pleh preko pek papira. Na isti način napraviti kiflice i od druge polovine testa.

3. Kiflice prekriti providnom folijom i ostaviti 20 minuta. Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni. Posle 20 minuta kiflice premazati umućenom mešavinom jajeta i mleka i posuti semenkama (semenke ne morate da stavljate) i staviti da se peču dok ne dobiju zlatno - rumenu boju, oko 18-20 minuta.

Kiflice su savršeno mekane i ukusne, predivne su za dečje rođendane, bilo koji povod porodičnog okupljanja i budite sigurni da će prve nestati sa stola...

Коментари

Популарни постови