Hrskavi krompir iz rerne


 

Potrebno je:

1 kg krompira
2 kašičice soli
2 kašičice suvog biljnog začina
1 kašičica mlevenog bibera
2 kašičice aleve paprike
3 kašike palente
ulje 

Priprema:

1. U manju činiju staviti so, suvi biljni začin, mleveni biber, alevu papriku i palentu. Dobro promešati da se svi sastojci sjedine i ostaviti na stranu. Krompir očistiti i iseći na šnitove debljine 1-1,5 cm (koristila sam crveni krompir). Isečeni krompir staviti u dublju posudu, naliti ga sa hladnom vodom i ostaviti da odstoji 1/2 sata. Zatim prosuti vodu i krompir izručiti na veću kuhinjsku krpu, a drugom krpom prekriti i pokupiti vodu sa krompira. Prebaciti krompir u odgovarajuću posudu i preliti ga sa 1-2 kašike ulja. Promešati krompir da se obavije uljem. Sada ga posuti sa pripremljenim začinima (prvo posuti polovinu začina, kašikom izmešati krompir, pa posuti ostatak začina i promešati ponovo). 

2. Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni. Veliki pleh od električnog šporeta prekriti pek papirom i poređati pripremljeni krompir, trudeći se da vam ne budu "zalepljeni" jedan za drugi. Preko poređanog krompira posuti začine koji su ostali na dnu posude i preliti krompir sa po malo ulja. Staviti da se peče oko 40-50 minuta, odnosno dok ne dobije rumenu, hrskavu koricu.

Krompir je toliko ukusan da vam, pored njega, ništa neće trebati od dodataka osim salate...



Коментари

Популарни постови