Kifle za sendviče (posne)


 

Potrebno je:

400 g brašna
2 kašičice šećera
1,5 kašičica soli
1/2 kockice svežeg kvasca
200 ml bademovog mleka
50 g rastopljenog margarina

Za premazivanje testa:

50 g omekšalog margarina

Priprema:

1. U toplo bademovo mleko staviti dve kašičice šećera, razmrviti kvasac, promešati i ostaviti da se kvasac aktivira. U vanglicu staviti brašno, dodati so i promešati. Dodati rastopljeni margarin i pripremljeni kvasac i umesiti mekano testo koje se ne lepi za ruke. Testo prebaciti na blago pobrašnjenu podlogu, oblikovati ga u loptasti oblik i vratiti u pobrašnjenu vanglicu. Vanglicu prekriti providnom folijom i kuhinjskom krpom i ostaviti testo da naraste, odnosno da duplira svoju masu. 

2. Naraslo testo prebaciti na pobrašnjenu podlogu i podeliti ga na 8 jednakih delova (svaki deo ima oko 80 g). Oblikovati  loptice i ostaviti ih pokrivene 10 minuta. Zatim, svaku lopticu razviti u pravougaoni oblik veličine 19 cm x 17 cm, premazati omekšalim margarinom i umotati u rolatić. Kifle poređati u veliki pleh od električne rerne koji je prekriven pek papirom. Prekriti pleh kuhinjskom krpom i ostaviti kifle jedan sat da narastu.

3. Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni. Kifle premazati bademovim mlekom, staviti da se peču i odmah smanjiti temperaturu rerne na 180 stepeni. Kada kifle porumene izvaditi ih iz rerne i pleh prekriti kuhinjskom krpom dok se kiflice ne prohlade.

Ove, izuzetno mekane kifle su idealne za sendviče...

Коментари

Популарни постови