Paradajz sa paprikom, jajima i sirom


 

Potrebno je:

1 veća ili 2 manje crvene paprike
1 ljuta papričica
2 veća paradajza
2 žumanceta
40 g sitno narendanog kačkavalja
so i mleveni biber po ukusu
ulje

Priprema:

1. Crvenu i ljutu papriku iseći na kockice, kao i paradajz koji se prethodno oljušti. Ljutu papričicu izostavite ako ne volite ljuto. U tiganj staviti ulje i kada se zagreje ubaciti obe vrste iseckane paprike i pržiti na srednjoj temperaturi dok paprika ne omekša. Ubaciti iseckani paradajz i nastaviti sa prženjem. Kada paradajz pusti svoj sok, gnječilicom za pire krompir ga izgnječiti dobro, zajedno sa paprikama. Posoliti i pobiberiti po ukusu. 

2. Ubaciti dva žumanceta i varjačom dobro promešati da se sve sjedini. Pržiti samo malo uz mešanje, pa posuti narendanim kačkavaljem, poklopiti i ostaviti samo dok se kačkavalj otopi. Zatim varjačom blago promešati i poslužiti. Još ako imate domaći hleb (neće umanjiti ukus ni kupovni hleb), viljuška vam ne treba. Umazaćete prste, ali uživaćete u svakom zalogaju...

Jednostavan, brz i veoma ukusan doručak...

Коментари

Популарни постови