Pileća krilca sa krompirom


 
Potrebno je:

600 g pilećih krilaca
800 g krompira

Marinada za krilca:

1 kašičica smeđeg šećera
1 kašičica dimljene aleve paprike
1 kašičica belog luka u granulama
1/2 kašičice mlevenog bibera
1/2 kašičice čilija u prahu
1 kašičica suvog biljnog začina
1/2 kašičice soli
1 kašika kečapa
2 kašike ulja

Sastojci za krompir:

2 kašičice suvog biljnog začina
1/2 kašičice mlevenog bibera
1 kašičica aleve paprike
ulje

Za premazivanje krilaca:

2 kašike kečapa
1 kašičica slatko-ljutog čili sosa

Priprema:

1. Pileća krilca odvojiti na batačiće i krilca. Sastojke za marinadu staviti u manju činiju i kašikom ih dobro sjediniti. Ako ne možete da pronađete dimljenu alevu papriku stavite običnu alevu papriku. U dublju posudu staviti krilca, preliti sa marinadom i rukom ih dobro promešati, da se svako parče obavije marinadom. Poklopiti posudu i ostaviti u frižider jedan sat.

2. Šerpu sa nelepljivim dnom veličine 26 cm premazati uljem i poređati krilca iz marinade po obodu šerpe. Krompir očistiti i iseći na kockice. Isečeni krompir staviti u posudu gde su bila krilca (na dnu je ostalo malo marinade), posuti ih sa suvim biljnim začinom, biberom i alevom paprikom, pa ih dobro promešati kašikom. Preliti ih sa malo ulja i još jedanput promešati. Pripremljeni krompir izručiti na sredinu šerpe, između krilaca.

3. Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni. Pileća krilca, kao i krompir, malom kašičicom preliti sa još po malo ulja i staviti da se peče jedan sat, odnosno dok krilca ne porumene.

4. Za premazivanje krilaca: Kečap i slatko ljuti čili staviti u manju šolju i kašičicom sjediniti. Izvaditi šerpu sa pečenim krilcima i silikonskom četkicom ih obilno premazati, pa vratiti šerpu u rernu. Nastaviti pečenje sve dok se površina mesa blago ne stegne od kečapa. Pečena krilca i krompir prebaciti na odgovarajuću posudu. Tečnošću koja se skupila na dnu šerpe preliti poređana krilca, po malo...

Uživajte u ovom preukusnom ručku...


Коментари

Популарни постови