Pečena piletina sa povrćem


 

Potrebno je:

2 srednje glavice crnog luka
2 srednja krompira
2 veća paradajza
4-5 čena belog luka
3 veća bataka sa karabatakom
200 g manjih šampinjona
1,5 kašika masti
začin za piletinu

Preliv:

1/2 l vode
2 kašičice aleve paprike
1/2 kašičice mlevenog bibera
1/2 kašičice soli
suvi biljni začin po ukusu
1 kašika brašna

Priprema:

1. Za ovo jelo sam koristila dublju šerpu sa nelepljivim dnom veličine 26 cm. Crni luk i krompir očistiti i iseći na krugove debljine 0,5 cm. Na istu debljinu iseći i paradajz. Beli luk očistiti i samo preseći na pola. Šampinjone oprati. Pileće meso odvojiti na batake i karabatake i začiniti ih začinom za piletinu po ukusu.

2. Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni. U šerpu prvo poređati u krug kolutove luka, preko luka poređati krompir, pa preko krompira staviti paradajz. Preko paradajza rasporediti isečeni beli luk, pa staviti pileće meso. Između rasporediti šampinjone. Preko mesa staviti mast. 

3. Preliv: U odgovarajuću posudu sipati 1/2 l tople vode, dodati alevu papriku, biber, so, suvi biljni začin i brašno. Žicom za mućenje sve sjediniti da ne ostanu grudvice od brašna. Preliti preko pripremljenog jela. Preko šerpe staviti alu foliju i dobro je pritisnuti. Na površini, čačkalicom na dva mesta izbockati foliju i staviti jelo da se peče jedan sat. 

4. Zatim, pažljivo skloniti alu foliju i vratiti da se meso zapeče. 

Vrlo jednostavno, a tako ukusno...


Коментари

Популарни постови