Pileća krem čorba


 

Potrebno je:

2 veća pileća bataka (300 g)
60 g šargarepe
60 g korena paškanata
60 g korena peršuna
60 g korena celera
60 g crnog luka
3 čena belog luka
120 g krompira iseckanog na kockice
200 g očišćenih celih krompira 
80 g graška
1 l vode
2 kockice za pileću supu (2 x 10g)
2 kašike kisele pavlake
so i mleveni biber po ukusu

Priprema:

1. Pileće meso staviti u dublju šerpu. Dodati očišćenu šargarepu isečenu na polukrugove, koren paškanata, peršuna, celera, crni luk i beli luk očistiti, iseckati na kockice i dodati u šerpu. Dodati i iseckani krompir, kao i 2-3 cela krompira. Dodati i grašak. Naliti sa hladnom vodom i staviti da se kuva. Kada voda provri ubaciti i izmrvljene kockice za supu. 

2. Kuvati dok meso ne bude mekano, pa ga izvaditi iz čorbice, odvojiti od koske, iseckati meso na komadiće i vratiti u šerpu. Temperaturu smanjiti samo koliko da čorba tiho ključa. Kuvane cele krompire izvaditi, iseći na kocke i staviti u secko. Dodati kiselu pavlaku i 1-2 kutlače tečnosti iz čorbice. Sve izmiksati i vratiti u čorbicu. Promešati i dodati so i biber po ukusu. Pustiti da vri još oko dva minuta i skloniti sa vatre. 

Predivna čorbica za čiju gustinu vam nije potrebna ni zaprška ni brašno...


Коментари

Популарни постови