Rolovano belo pileće meso
Potrebno je:
600 g belog pilećeg mesa
200 g šampinjona
80 g crnog luka
1/2 kašičice suvog biljnog začina
1/3 kašičice mlevenog crnog bibera
1 kašičica belog luka u prahu
300 g mesnate svinjske slanine (isečene u tanke šnitove)
4-5 crvenih pečenih paprika
100 g krupno narendanog kačkavalja
začin za piletinu po ukusu
ulje po potrebi
Priprema:
1. Šampinjone iseći na listiće (ne mnogo tanke), a crni luk iseći na polurežnjeve. U tiganj sa nelepljivim dnom sipati samo malo ulja i staviti da se zagreje. Na zagrejano ulje dodati isečeni crni luk i pržiti ga na srednjoj temperaturi da malo omekša. zatim dodati šampinjone. Posuti ih sa suvim biljnim začinom, mlevenim biberom i belim lukom u prahu i pržiti sve dok ne ispari sva voda koju pečurke otpuste. Prženje šampinjone skloniti na stranu da se ohlade.
2. Belo meso iseći na šnicle debljine 0,5 cm. Preko mesa staviti samolepljivu foliju i čekićem za meso istanjiti svako parče na debljinu oko 2-3 mm. Raširiti na radnom delu veće parče (ili sastavite dva parčeta providne folije) providne folije pa šnitove slanine poređati u dva reda (jedan red, pa ispod poređati drugi red slanine. Ja sam u prvom redu imala sedam širih šnitova slanine, a u drugom redu sam ih sekla na pola i ređala)) blago je preklapajući. Preko slanine složite pripremljeno meso i posuti ga začinom za piletinu po ukusu. Preko mesa ravnomerno rasporediti ispržene šampinjone sa crnim lukom. Crvene pečene paprike oljuštiti, očistiti od semenki i svaku papriku preseći na pola. Polovine paprika poređati preko šampinjona, pa krupno narendati kačkavalj.
3. Pomoću samolepljive folije zamotati čvrsto sve u rolat. Zatim rolat prebaciti na alu foliju (bez samolepljive folije) i čvrsto umotati i stegnuti krajeve. Možete i odmah rolat da formirate na alu foliji, ali meni je mnogo lakše da to uradim sa samolepljivom folijom, pa da ga prebacim na alu foliju. Rolat umotan u alu foliju prebaciti u pleh veličine 30 cm x 12 cm x 8 cm. Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni i staviti rolat da se peče jedan sat.
4. Izvaditi pleh sa rolatom iz rerne i pažljivo rolat prebaciti na odgovarajući, širi, pleh. Iseći foliju i skloniti je pa vratiti da se rolat zapeče. Pileći rolat ostaviti da se prohladi pre sečenja.
Veoma ukusno i dekorativno...
Коментари
Постави коментар