Hrskavi karfiol iz rerne


 
Potrebno je:

1 manja glavica karfiola (oko 400 g)

Sastojci za marinadu:

2 supene kašike prezle
2 kašike kukuruznog brašna
1 kašičica soli
1 kašičica belog luka u prahu
1 kašičica aleve paprike
1/2 kašičice mlevenog bibera
150-180 ml gazirane vode
3 kašike ulja

Sastojci za sos od jogurta:

3 kašike gustog jogurta
2 kašičice senfa
2 kašike majoneza
so i seckani peršun po ukusu

Priprema:

1. Pleh srednje veličine obložiti pek papirom i ostaviti na stranu. Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni. Karfiol očistiti i iseći na manje komade. Sastojke za marinadu (osim ulja) staviti u dublju vanglicu i dobro sjediniti žicom za mućenje. Gaziranu vodu dodavati postepeno da se dobije marinada gustine kuvanog pudinga. Ubaciti isečeni karfiol i kašikom izmešati da se svako parče karfiola obavije marinadom. Posuti sa uljem pa još jednom blago promešati. Pripremljeni karfiol izručiti na pleh i staviti da se peče 35 minuta, odnosno dok ne postane hrskav. Poslužiti ga sa sosom od jogurta i prilogom po želji.

2. Sos od jogurta: U činiju u kojoj ćete poslužiti sos staviti sve navedene sastojke i dobro kašičicom sjediniti.

3. Ovako pripremljeni karfiol je veoma ukusan, topao i hladan...

Коментари

Популарни постови