Hlepčići za sendviče


 

Potrebno je:

500 g brašna
20 g svežeg kvasca (ili 1 kesica suvog kvasca)
1 kašika šećera
1,5 kašičica soli
25 ml maslinovog ulja
300 ml tople vode

Priprema:

1. U toploj vodi sa dodatkom šećera razmrviti kvasac, promešati i ostaviti da se kvasac aktivira. U vanglicu staviti brašno, dodati so i promešati. Napraviti na sredini brašna udubljenje pa sipati ulje i pripremljeni kvasac. Zmesiti mekano testo. Testo oblikovati u loptasti oblik i ostaviti ga u nauljenoj vanglici. Vanglicu prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti testo da udvostruči svoju masu.

2. Naraslo testo prebaciti na pobrašnjenu podlogu i razviti ga u pravougaoni oblik debljine 1 cm. Testo iseći nožem za pizzu na 10 delova. Testo prvo iseći po sredini, pa svaku polovinu iseći na po pet delova. Isečeno testo prebaciti u pleh preko pek papira. Posuti ga po površini sa brašnom (to ćete najbolje uraditi cediljkom za čaj), prekriti pleh kuhinjskom krpom i ostaviti testo da naraste 30 minuta. 

3. Rernu ugrejati na 200 stepeni. Narasle hlebčiće staviti da se peču dok blago ne porumene, oko 25 minuta. Pečene hlebčiće prebaciti na rešetku da se prohlade pre upotrebe. 

Idealni su za sendviče, sa hrskavom koricom i predivno mekanom sredinom...

Коментари

Популарни постови