Palačinke sa bundevom


 

Potrebno je:

300 g očišćene bundeve
3 jaja
1 kašika šećera
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice sode bikarbone
350 ml mleka
120 ml gazirane vode
180 g brašna

Fil:

250 g kisele pavlake
šećer u prahu po ukusu

Još je potrebno:

otopljeni maslac
šećer u kristalu 
cimet u prahu

Priprema:

1. Bundevu iseći na kockice i staviti u jači blender, secko ili nutribullet (ja sam koristila nutribullet). Ubaci jaja, šećer, so, sodu bikarbonu i 150 ml mleka (od 350 ml mleka). Umutiti i prebaciti u dublju vanglicu. Dodati ostatak mleka i brašno, pa žicom za mućenje dobro umutiti da ne ostanu grudvice od brašna. Na kraju dodati gaziranu vodu i promešati. 

2. Palačinke pržiti u tiganju sa nelepljivim dnom veličine 24cm. Nauljiti tiganj i staviti da se dobro zagreje na srednjoj temperaturi. Sipati punu kutlaču testa, naginjući tiganj rasporedite testo po celom tiganju i staviti da se prži. Kada donja strana porumeni, špatulom preokrenuti palačinku da se isprži i druga strana. Palačinke su malo deblje, ali tako i treba da budu. Tiganj uvek nauljiti pre dodavanja sledeće smese za prženje. Pržene palačinke ređati na odgovarajuću tacnu i pokriti ih kuhinjskom krpom dok se prži sledeća palačinka.

3. Na odgovarajuću tacnu staviti mešavinu šećera u kristalu i cimeta (količina po želji). Uzeti jednu palačinku i premazati je rastopljenim puterom, pa tu stranu "zalepi"na mešavinu šećera i cimeta. Premaži palačinku blago umućenom kiselom pavlakom (ko želi može u kiselu pavlaku da doda šećer u prahu po ukusu, ja nisam jer mi je bio divan kiselkasti ukus), presaviti malo ivice sa strane i uviti palačinku u rolatić. Vi možete palačinke da filujete po želji, ali verujte sa kiselom pavlakom ukus je savršen. 

Predivno mekane i veoma, veoma ukusne palačinke...

Коментари

Популарни постови