Posne projice sa ajvarom


 

Potrebno je:

150 g brašna
250 g kukuruznog brašna
1,5 kašičica soli
1 kesica praška za pecivo
120 ml ulja
2 vrhom pune kašike ajvara
400 ml gazirane vode

Priprema:

1. U kalupe za mafine staviti silikonske ili papirne korpice i ostaviti na stranu. Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni. 
U vanglicu staviti obe vrste brašna, dodati so i prašak za pecivo pa promešati. Ubaciti ulje, ajvar i gaziranu vodu. Žicom za mućenje umutiti i dobro sjediniti sve sastojke. Rasporediti smesu u pripremljene korpice (meni je izašlo 19 projica). Korpice ne puniti do vrha, ostaviti 1/2 cm praznog prostora. Saviti  projice u zagrejanu rernu i pecite ih 20-25 minuta (probati čačkalicom da li su pečene).

2. Pečene projice ostaviti 2-3 minuta u korpicama, pa ih izvaditi i poređati na rešetku da se prohlade. 

Veoma su ukusne i mekane, idealne za doručak...

Коментари

Популарни постови