Posne ružice


 

Potrebno je:

550 g brašna
250 ml piva
200 ml ulja
1 kesica vanilinog šećera
1 kesica praška za pecivo
1 limun (sitno narendana kora)

Fil:

džem od šljiva

Još je potrebno:

šećer u prahu

Priprema:

1. Veliki pleh od električnog šporeta obložiti pek papirom i ostaviti ga na stranu. U vanglicu sipati pivo, ulje, dodati vanilin šećer i sitno narendanu koricu od jednog limuna. Promešati kašikom. Dodati polovinu količine brašna i prašak za pecivo pa kašikom promešati. Ubaciti i ostatak brašna i rukom zamesiti testo. Testo prebaciti na pobrašnjenu podlogu i uz dodavanje dve kašike brašna umesiti mekano testo. Testo izdužiti u valjkasti oblik i podeliti ga na 25 delova. Od svakog dela oblikovati lopticu. 

2. Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni. Uzeti jednu lopticu testa staviti je na dlan ruke i ispretiskati je da se napravi krug debljine 2-3 mm. Na sredinu kruga staviti po pola kašičice džema od šljiva (ili džema po vašem izboru) pa krajeve testa prebaciti preko fila i blago ih sastaviti. Ružice poređati u pripremljeni pleh. Staviti da se peču 16 minuta, da zadrže svetlu boju. Pečene ružice ohladiti pa obilno uvaljati u šećer u prahu.

Tope se u ustima...


Коментари

Популарни постови