Hleb sa brokolijem
Potrebno je:
250 g brokolija (mera je bez korena)
3 jajeta
1 kesica praška za pecivo
1/2 kašičice soli
80 g integralnog pšeničnog brašna
Priprema:
1. Pleh veličine 23cm x 13 cm obložiti pek papirom i ostaviti ga na stranu. Rernu uključiti da se zagreje na 180 stepeni.
2. Brokoli iseckati na manje komade i ubaciti u secko (skloniti samo koren brokolija, veći zadebljani deo, oni mali korenčići na kojima stoje cvetovi ostaju) da se usitni. Usitnjeni brokoli prebaciti u vanglicu, dodati jaja, prašak za pecivo, so i brašno, pa žicom za mućenje sve dobro sjediniti. Kašikom ravnomerno prebaciti u pripremljeni pleh, poravnati površinu i posuti semenkama po želji. Staviti hleb da se peče 30 minuta (probati čačkalicom da li je pečen).
3. Pečeni hleb odmah izvaditi iz pleha, pažljivo skloniti pek papir i ostaviti ga na žici da se ohladi. Hleb seći kada se potpuno ohladi.
Izvrstan lagani hleb koji će se dopasti i onima koji ne vole da jedu brokoli...
to sam ja, malo mi je to bljutavo kad jedem kuhano, i miris mi je čudan, ali ovo u kruhu je sigurno drugačije, valjalo bi probati, vjerujem da je fino
ОдговориИзбришиNisam stigla do sada da Vam odgovorim, spremala sam slavu Sveti Jovan Krstitelj. Hleb je odličan, praktično se i ne oseća brokoli, ali sredina je malo vlažna. Hleb je rastresit, ali vlažnost dolazi od brokolija. Mojoj deci se dopada, Vi probajte...
ОдговориИзбришиSrdačan pozdrav.