Hleb sa brokolijem


 

Potrebno je:

250 g brokolija (mera je bez korena)
3 jajeta
1 kesica praška za pecivo
1/2 kašičice soli
80 g integralnog pšeničnog brašna

Priprema:

1. Pleh veličine 23cm x 13 cm obložiti pek papirom i ostaviti ga na stranu. Rernu uključiti da se zagreje na 180 stepeni.

2. Brokoli iseckati na manje komade i ubaciti u secko (skloniti samo koren brokolija, veći zadebljani deo, oni mali korenčići na kojima stoje cvetovi ostaju) da se usitni. Usitnjeni brokoli prebaciti u vanglicu, dodati jaja, prašak za pecivo, so i brašno, pa žicom za mućenje sve dobro sjediniti. Kašikom ravnomerno prebaciti u pripremljeni pleh, poravnati površinu i posuti semenkama po želji. Staviti hleb da se peče 30 minuta (probati čačkalicom da li je pečen).

3. Pečeni hleb odmah izvaditi iz pleha, pažljivo skloniti pek papir i ostaviti ga na žici da se ohladi. Hleb seći kada se potpuno ohladi.

Izvrstan lagani hleb koji će se dopasti i onima koji ne vole da jedu brokoli...

Коментари

  1. to sam ja, malo mi je to bljutavo kad jedem kuhano, i miris mi je čudan, ali ovo u kruhu je sigurno drugačije, valjalo bi probati, vjerujem da je fino

    ОдговориИзбриши
  2. Nisam stigla do sada da Vam odgovorim, spremala sam slavu Sveti Jovan Krstitelj. Hleb je odličan, praktično se i ne oseća brokoli, ali sredina je malo vlažna. Hleb je rastresit, ali vlažnost dolazi od brokolija. Mojoj deci se dopada, Vi probajte...
    Srdačan pozdrav.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови