Piletina sa narom


 

Potrebno je:

300 g - 400 g pilećeg filea
3 kašike ulja
100 g crvenog luka
100 ml pilećeg bujona (ili100 ml vrele vode + 1/2 kockice za pileću supu)
20 ml sveže isceđenog limunovog soka
2 kašičice meda
1/2 nara (semenke)
10-ak badema
1 kašičica suvog biljnog začina
1/2 kašičice mlevenog bibera


Priprema:

1. Staviti ulje da se zagreje u odgovarajući, dublji, tiganj sa nelepljivim dnom. Na zagrejano ulje dodati sitno iseckani crveni luk i pržiti ga na srednjoj temperaturi dok ne omekša, uz povremeno mešanje. Zatim, ubaciti pileće meso isečeno na kockice. Posuti ga sa suvim biljnim začinom i biberom. Ja sam dodala još 1/2 kašičice sušenog ruzmarina i 1/2 kašičice timijana, vi možete da dodate začine po vašem ukusu. Dinstati dok piletina ne omekša, uz često mešanje. 

2. Kada piletina postane mekana sipati pileći bujon (ili u 100 ml vrele vode rastvoriti pola kockice za pileću supu i sipati u pileće meso), limunov sok i med. Dobro promešati i na tihoj vatri krčkati dok sos ne počne da se zgušnjava (to će biti brzo). Probati da li treba dodati još šta od začina. Kada sos počne da se zgušnjava ubaciti semenke nara i iseckani badem, poklopiti i ostaviti da odstoji pet minuta, pa poslužiti. Poslužiti uz krompir pire, kuvani pirinač ili kuskus...

Nar se savršeno kombinuje sa piletinom.

Коментари

  1. odlična kombinacija, mi slično tako kuhamo i dodamo tome još malo raznovrsnog povrća, pečenog u tavici ili u pećnici

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови