Kiseli kupus iz rerne
Potrebno je:
1 kg isečenog kiselog kupusa
1 puna kašika masti
200 g crnog luka
2 kašičice suvog biljnog začina
1 kašičica mlevenog bibera
1 kašika aleve paprike
2 veća čena belog luka
1/2 kg špic rebara
200 g dimljene slanine
3 manja krompira
3 lovorova lista
topla voda
Priprema:
1. Kiseli kupus iseći na kocke. Ako vam je kupus slan, prethodno ga isperite 2-3 puta u hladnoj vodi. Crni luk iseckati sitno, špic rebra i slaninu iseći na parčiće po želji a krompir iseći na pola ili na četvrtine. U veću i dublju vanglu staviti isečeni kiseli kupus. Dodati iseckani crni luk, suvi biljni začin, mleveni biber i alevu papriku pa promešati. Dublju zemljanu posudu premazati dobro mašću. Staviti trećinu isečenog kupusa sa začinima. Preko poređati isečena špic rebra. Preko špic rebara staviti drugu trećinu kupusa, pa poređati slaninu. Staviti i listove lovora, kao i beli luk samo presečen na pola. Poređati i isečene krompire. Birati manje krompire, meni su sva tri krompira bili težine 260 g. Preko staviti ostatak kupusa. Sipati toplu vodu da bude 5 cm ispod kupusa. Poklopiti i staviti u hladnu rernu.
2. Uključiti rernu na 200 stepeni. Posle sat vremena smanjiti temperaturu na 160 stepeni i krčkati kupus još 2,5 sata.
Poslužite ga i uživajte u ukusu. Najbolji je uz proju, ali ja sam ovog puta imala domaći hleb...
Коментари
Постави коментар