Piroške sa sirom
Potrebno je:
50 g domaćeg, kravljeg, sira
1 jaje
100 ml jogurta
30 ml ulja
210 g brašna
1 kašičica soli
1 kašičica praška za pecivo
ulje za prženje
Priprema:
1. Sir staviti u vanglicu i viljuškom ga izmrviti. Dodati jaje i viljuškom ga sjediniti sa sirom. Ubaciti jogurt i ulje i dobro promešati. Na kraju dodati mešavinu brašna, soli i praška za pecivo. Brašno prvo viljuškom malo sjediniti sa ostalim sastojcima, pa rukom zamesiti testo. Testo prebaciti na pobrašnjenu podlogu i uz dodavanje jedne kašike brašna ga umesiti. Testo je veoma mekano i po malo lepljivo.
2. Radnu površinu posuti brašnom, brašno posuti i po testu i oklagijom ga razviti u pravougaoni oblik debljine oko 1 cm. Sekačem za pizzu iseći testo na četiri trake, pa svaku traku iseći na komade po želji. Ja sam svaku traku ukoso isekla tri puta da bih dobila četiri parčeta od jedne trake testa. Sada, svako isečeno parče sam zasekla po sredini i gornji vrh testa provukla kroz isečeni deo na sredini. Možete ih samo iseći i na kocke ili na pravougaonike.
3. U tiganj sipati ulje i staviti da se zagreje na srednjoj temperaturi (ne sme biti jaka temperatura jer će brzo da porumene, a sredina se neće ispržiti). Na zagrejano ulje staviti piroške i pržiti ih sa obe strane dok lepo ne porumene. Pržene piroške vaditi na kuhinjski ubrus da bi papir upio višak masnoće. Poslužiti ih uz priloge po želji.
Piroške su spola hrskave, unutra veoma mekane i neodoljivo su ukusne.
Коментари
Постави коментар