Prženi pileći karabatak
Potrebno je:
3 veća pileća karabataka
začin za piletinu
30 g maslaca
60 g brašna
60 ml vrele vode
3-4 čena belog luka
1 mala kašičica jabukovog sirćeta
1 kašika soja sosa
1 kašika meda
Priprema:
1. Pileće karabatake oštrim nožem zaseći preko kožice, posuti začinom za piletinu po ukusu i začin dobro utrljati u meso. Preokrenuti meso, pa ponoviti isti postupak. U tiganj sa nelepljivim dnom (koristila sam tiganj veličine 24 cm) staviti puter i staviti na šporet da se puter rastopi na srednjoj temperaturi. Meso dobro uvaljati u brašno, sa obe strane, i staviti da se prži. Pržiti meso, uz okretanje, sve dok ne porumeni. Ne brinite, nije malo masnoće za prženje, jer će meso da pusti i svoju masnoću. Zatim, sipati vrelu vodu, poklopiti i nastaviti sa prženjem mesa sve dok ne omekša.
2. Kada je meso omekšalo, ubaciti jednu malu kockicu putera (oko 10 g) i kada se puter rastopi, dodati sitno iseckani beli luk, jabukovo sirće, soja sos i med. Polako promešati, poklopiti i pržiti meso, uz često preokretanje, još oko 5 minuta. Ovo veoma ukusno meso poslužiti uz pire krompir i salatu po ukusu.
Ukusno i veoma sočno meso...
Коментари
Постави коментар