Mlečni hlebčići
Potrebno je:
450 g mekog brašna T-400
1 jaje
1 kašičica soli
1 kašika šećera
1 kesica suvog kvasca
240 ml mleka
100 g omekšalog maslaca
Za premazivanje pečenih hlebčića:
otopljeni maslac
Priprema:
1. U vanglicu staviti brašno, dodati so, šećer, suvi kvasac i promešati. Ubaciti jaje, toplo mleko i zamesiti testo. Zatim dodati omekšali maslac i mesiti sve dok testo ne upije maslac. Umešeno testo prebaciti na radnu podlogu (bez brašna), oblikovati ga u loptasti oblik i vratiti u vanglicu. Vanglicu prekriti providnom folijom i ostaviti da se testo duplira.
2. Naraslo testo izručiti na malo pobrašnjenu podlogu, rukama ga izdužiti u valjkasti oblik i podeliti na 12 jednakih delova. Od svakog dela oblikovati lopticu i poređati ih u pleh preko pek papira. Prekriti ih kuhinjskom krpom i ostaviti 30 minuta da narastu.
3. Rernu uključiti da se zagreje na 180 stepeni. Hlebčiće premazati mlekom i staviti da se peču oko 25 minuta. Pečene hlebčiće premazati maslacem i ostaviti da se prohlade.
Savršeno mekani i narednog dana...
Коментари
Постави коментар