Rolovana piletina iz rerne


 


Potrebno je:

450 g - 1/2 kg pilećeg filea
6 komada tanko sečene šunke
6 listića čedar sira
začin za piletinu i senf po ukusu
prezle po potrebi
ulje

Priprema:

1. Pileći file iseći na 6 šnicli. Šnicle poređati na dasku za sečenje, prekriti providnom folijom i izlupati tučkom za meso da biste ih istanjili. Svaku šniclu vrlo malo premazati senfom i posuti začinom za piletinu po vašem ukusu. Preko šnicli poređati tanko sečenu šunku i preko šunke čedar sir. Zamotati šnicle čvrsto u rolatiće, pa svaki rolatić preseći na pola. 

2. Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni. Svaki isečeni deo rolatića obilno uvaljati sa svih strana u prezle i poređati ih uspravno, da sečena strana bude na površini, u odgovarajući pleh preko pek papira. Poređane rolatiće preliti sa po malo ulja i staviti da se peču oko 25 - 30 minuta. Poslužiti ih sa pečenim krompirićima i salatom po želji.

Veoma ukusna i sočna piletina...

Коментари

Популарни постови