Bakin kolač sa mašću
Potrebno je:
250 g svinjske masti
240 g šećera
1 kesica vanilinog šećera
4 jaja
250 ml jogurta
1 limun (sitno narendana korica)
600 g mekog brašna T-400
1 kesica praška za pecivo
Priprema:
1. U vanglicu staviti mast sobne temperature, dodati šećer, vanilin šećer i jaja, pa mikserom dobro umutiti. Ubaciti jogurt i umutiti. Dodati sitno narendanu koricu limuna i umutiti. Na kraju dodati mešavinu brašna i praška za pecivo iz dva puta, svaki put mutiti da se brašno sjedini sa ostalim sastojcima.
2. Kalup za bakin kolač uključiti da se zagreje, nije potrebno da se podmazuje. U zagrejani kalup, na sredini, staviti nepunu kutlaču smese i zatvoriti kalup. Peći bakin kolač 2-3 minuta, sve zavisi od jačine kalupa. Meni je izašlo 11 krugova bakinog kolača.
Bakin kolač ili galete su omiljeno pecivo svih nas. Ovo pecivo nas vraća u bezbrižne dane detinjstva kada su ga spremale naše bake i majke. Bakin kolač sa mašću dok je topao je mekan, a kada se ohladi je blago hrskav, sa neodoljivim slatkastim mirisom
Коментари
Постави коментар