Mladi krompirići iz rerne


 

Potrebno je:

1 kg mladih krompirića
2 kašičice suvog biljnog začina
1 kašičica origana
1 kašičica mlevenog bibera
1 puna kašičica aleve paprike
1 kašičica belog luka u granulama (ili 3 srednja čena belog luka)
3 kašike maslinovog ulja

Priprema:

1. Očistiti krompir, oprati i ocediti ga. Probajte da nađete male krompiriće, ako su veći isečite ih na polovine. Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni. U vanglicu (ili odgovarajuću dublju posudu) staviti sve navedene začine, promešati i sipati maslinovo ulje. Dobro sve sjediniti. Ubaciti pripremljene krompiriće i kašikom ih dobro izmešati sa začinima, tako da svaki krompirić bude lepo premazan.

2. U šerpu ili tepsiju sa nelepljivim dnom sipati malo ulja i izručiti krompiriće (ukoliko nemate takve posude, može bilo koja druga samo je prekriti pek papirom). Rasporediti ih da budu u jednom redu. Preko svakog krompirića sipati malo ulja i staviti da se peču oko 50-55 minuta (probati viljuškom ili nožićem da li su pečeni). Prilikom pečenja 2-3 puta ih kašikom promešati da bi se ravnomerno ispekli.

Predivni krompirići sa hrskavom koricom i mekanom sredinom.

Коментари

Популарни постови