Posne mini palačinke


 

Potrebno je:

3 kašičice mlevenog lana
6 kašika hladne vode
240 ml bademovog mleka
150 g banana
1 kašika meda
150 g ovsenih pahuljica
1 kašika ulja
2 kašičice praška za pecivo
1/4 male kašičice soli
1 kašičica arome od vanile
1 kašičica mlevenog cimeta

Još je potrebno:

posni voćni jogurt, ukus po želji
voće po izboru

Priprema:

1. Tri kašičice mlevenog lana staviti u manje lonče, naliti sa šest kašika hladne vode, promešati i ostaviti da odstoji 10-15 minuta (u posnim receptima ova mešavina služi kao zamena za jaja). Bademovo mleko sipati u blender (ili secko), dodati očišćenu i iseckanu bananu, med, ovsene pahuljice, ulje, prašak za pecivo, so, aromu vanile, cimet i mešavinu lana i vode. Dobro izblendati sve dok se ne dobije ujednačena smesa koja je gusta, ali takva i treba da bude.

2. Odgovarajući tiganj sa nelepljivim dnom premazati uljem i staviti da se zagreje na srednjoj temperaturi (kod mene je to bila 5, na skali jačine od 1-9). Kada se tiganj zagrejao, na sredinu tiganja staviti dve pune kašike smese. Prvo staviti jednu kašiku, pa staviti drugu koja će prelaziti polovinu prve smese. Sada, kašikom samo blago raširiti na debljinu oko 0,5 cm. Nikako nemojte da pritiskate, pošto je testo lepljivo, samo ga blago razvući kašikom (palačinke će biti nepravilnog oblika, ali to nije ni bitno). Palačinku pecite oko 1,5 minut sa jedne strane. Kada se gornja strana osuši, nije više tečna, tada preokrenuti palačinku pomoću silikonske špatule na drugu stranu i pecite još jedan minut. Na isti način ispeći sve palačinke. Meni je izašlo osam palačinaka. 

3. Palačinke možete da poslužite sa kremom, džemom ili kao ja što sam uradila. Uzela sam tri palačinke, svaku premazala sa voćnim jogurtom sa ukusom borovnica (kupljen je u Lidlu i ima više vrsta ukusa) i posula borovnicama i breskvom. Ukus je savršen...

Palačinke su bez brašna, mekane, vazdušaste i veoma ukusne i same bez ikakvih dodataka



Коментари

Популарни постови