Hleb sa origanom i lanom
Potrebno je:
1/2 l tople vode
1 kašičica šećera
1 kesica suvog kvasca
1 kašičica soli
1,5 kašika maslinovog ulja
1/2 kašičice origana
1 kašičica semenki lana
1/2 kg brašna T-500
Priprema:
1. U vanglicu sipati toplu vodu, dodati šećer i kvasac, promešati, prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti 10-ak minuta da se kvasac aktivira. Dodati zatim so, maslinovo ulje, origano, semenke lana i pola količine brašna. Varjačom promešati. Izručiti ostatak brašna i varjačom dobro izmešati testo. Prekriti vanglicu kuhinjskom krpom i ostaviti da se testo duplira.
2. Pleh veličine 25 cm x 18 cm prekriti pek papirom (ako volite tanji hleb koristite pleh veličine 30 cm x 20 cm). Naraslo testo samo izručiti u pripremljeni hleb i vlažnim rukama ga raširiti u plehu. Prekriti ga providnom folijom i ostaviti samo dok se rerna ne ugreje na 180 stepeni. Staviti da se peče 35-40 minuta.
3. Pečeni hleb premazati vodom i uviti u kuhinjsku krpu da se prohladi, pa ga iseći.
Toliko je jednostavna priprema, a ukus je savršen...
Коментари
Постави коментар