Prženi krompir sa pečurkama


 

Potrebno je:

340 g krompira
100 g šampinjona
1 srednja crvena paprika
1 ljuta papričica
3 čena belog luka
1 struk mladog crnog luka
140 g paradajza
100 ml posne pavlake za kuvanje
začin za krompir

Priprema.

1. Krompir očistiti i iseći na tanje krugove ili polukrugove ako je krompir krupniji. Šampinjone oljuštiti (ne peru se jer upijaju dosta vode) i iseći na deblje listiće, crvenu papriku iseći na trake, ljutu papričicu iseći na kockice, beli luk sitno iseckati, na krugove iseći mladi crni luk i paradajz oljuštiti i iseći na kockice.

2. U tiganj sa nelepljivim dnom sipati malo ulja i kada se zagreje ubaciti šampinjone, crvenu papriku, ljutu papričicu, beli luk i mladi crni luk. Posoliti, pobiberiti i pržiti na jačoj vatri pet minuta, uz često mešanje. Zatim dodati paradajz, smanjiti temperaturu, i pržiti dok se smesa ne sjedini i malo zgusne. 

3. Prebaciti smesu u tanjir, tiganj prebrisati papirnim ubrusom, sipati ulje i vratiti na šporet da se ulje zagreje na srednjoj temperaturi. Ubaciti krompir, začiniti ga začinom za krompir po ukusu, i pržiti poklopljeno, uz povremeno mešanje, sve dok se krompir ne isprži. U prženi krompir vratiti smesu iz tanjira, preliti sa pavlakom za kuvanje (ko ne posti može da koristi neutralnu pavlaku za kuvanje), promešati, ostaviti samo da jelo počne da krčka i skloniti ga sa šporeta. Poslužiti uz salatu po izboru.

Za kratko vreme imaćete veoma ukusan ručak...

Коментари

Популарни постови