Kremaste pečene paprike


 

Potrebno je:

7 crvenih pečenih paprika srednje veličine
50 g maslaca

Fil:

150 g domaćeg kravljeg sira
150 g krem sira
1/2 manje vezice iseckanog peršuna
1/2 kašičice belog luka u granulama (ili po ukusu)
so i mleveni biber po ukusu

Još je potrebno:

200 ml pavlake za kuvanje

Priprema:

1. Pečene paprike oljuštiti, raseći na pola da mogu da se "otvore", izvaditi drške i očistiti od semenki. 

2. Fil: Domaći kravlji sir dobro usitniti viljuškom, dodati krem sir i sjediniti. Ubaciti sitno iseckani peršun, beli luk u granulama, so i mleveni biber , pa sve dobro promešati. 

3. Fil rasporediti tako da napunite sve paprike (ne stavljati puno fila na paprike), pa ih preklopiti. U tiganj sa nelepljivim dnom staviti maslac da se otopi na tihoj temperaturi. Na otopljeni maslac poređati napunjene paprike i propržiti ih sa obe strane. Paprike se ne prže dugo, oko pet minuta. Ubaciti pavlaku za kuvanje i pržiti na tihoj vatri oko 8 minuta. Poslužiti toplo sa domaćim hlebom.

Ove paprike morate da isprobate, da biste se uverili koliko su savršene...


Коментари

Популарни постови