Palenta sa slaninicom i sirom


 

Potrebno je:

60 g slaninice
60 slaninice
70 g palente
200 ml mleka
200 ml vode
suvi biljni začin, mleveni biber i aleva paprika po ukusu

Priprema:

1. Slaninicu iseckati na kockice i staviti da se isprži u odgovarajuću posudu. Prženu slaninicu izvaditi, skloniti i masnoću ako je slaninica pustila. Zatim, sipati mleko, vodu i začine. Kada se tečnost ugrejala, polako sipati palentu uz neprestano mešanje žicom za mućenje. Kuvati dok se palenta ne zgusne (pazite, palenta će još dodatno da se zgusne hlađenjem). U kuvanu palentu ubaciti prženu slaninicu i izmrvljeni sir. Dobro promešati, skloniti i poslužiti. Ako stavljate feta sir mešajte palentu na vatri dok se sir ne otopi. Ja sam preko servirane palente prelila kašičicu masnoće koju je slaninica pustila. Ovo je mera za dve porcije.

Brz i veoma ukusan doručak ili večera.

Коментари

Популарни постови