Torta sa pistaćima
Kora:
300 g mlevenog plazma keksa
120 g otopljenog maslaca
160 ml mleka sobne temperature
Voćni fil:
300 g malina
5 kašika šećera
1 kesica pudinga sa ukusom vanile
100 ml hladne vode
Čokoladni fil:
200 g crne čokolade za kuvanje
200 g mlečne čokolade
300 ml slatke pavlake
Fil sa pistaćima:
190 g krema od pistaća
4 kašike slatke pavlake
Priprema:
1. Obruč kalupa za torte veličine 26 cm obložiti pek papirom i staviti na tacnu za tortu. Mleveni plazma keks izručiti u dublju posudu. Dodati otopljeni maslac i mleko pa rukom dobro sjediniti sastojke. Smesu ravnomerno rasporediti rukom unutar obruča ispretiskati je i formirati koru (još bolji način od špatule ili kašike je da na ruku navučete kesu za zamrzivač i bez ikakvog problema će te formirati koru da se smesa ne lepi). Tacnu za tortu ostaviti na stranu.
2. Maline (možete da koristite i zamrznute, koje se prethodno odmrznu i ocede, ali ne potpuno) staviti u manju šerpu, dodati šećer i staviti na srednju temperaturu da se šećer otopi. Povremeno promešati. Kada smesa provri sipati rastvoreni puding u 100 ml hladne vode i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre i kada se malo prohladi sipati preko kore i poravnati. Staviti u frižider da se stegne.
3. Čokoladni fil: Obe vrste čokolade izlomiti na kockice i staviti u manju šerpu. Sipati slatku pavlaku i staviti da se otopi na tihoj temperaturi uz stalno mešanje. Otopljenu smesu malo prohladiti (da bude mlaka, da ne bude vrela) i sipati preko stegnutog voćnog fila. Poravnati i vratitiu frižider da se voćni fil stegne.
4. Fil sa pistaćima: Krem od pistaća izručiti u manju posudu, dodati slatku pavlaku i staviti da se otopi na tihoj vatri uz stalno mešanje. Prohladiti ga i preliti preko čokoladnog fila. Ostaviti tortu preko noći u frižider da se dobro stegne. Narednog dana izvaditi tortu iz frižidera i sklonuti obruč i pek papir. Uživajte....
Pravi raj za nepce, uživaćete u svakom zalogaju...
Коментари
Постави коментар