Pileće pljeskavice iz rerne


 

Sastojci za pileće pljeskavice:

400 g belog pilećeg mesa
100 g crnog luka
2 veća čena belog luka
1 jaje
40 ml gazirane vode
1 kašika rendanog parmezana
1 kašičica suvog biljnog začina
1/2 kašičice mlevenog bibera
1 kašičica paradajz pirea
1/2 manje vezice peršuna
40 g brašna
1 mala kašičica praška za pecivo


Pečeni krompir:

400 g krompira
2 kašičice aleve paprike
1,5 kašičica suvog biljnog začina
1 kašičica mlevenog bibera

Priprema:

1. Pileće pljeskavice: Belo pileće meso iseckati i staviti u secko, Dodati očišćen i  isečen crni i beli luk, pa samleti. Samlevenu smesu prebaciti u odgovarajuću dublju posudu. Dodati jaje, gaziranu vodu, parmezan, suvi biljni začin, mleveni biber, paradajz pire i sitno iseckani peršun. Viljuškom dobro sjediniti sve sastojke. Na kraju dodati brašno sa praškom za pecivo i mešanjem ga sjediniti sa ostalim sastojcima. Posudu poklopiti ili prekriti alu folijom i ostaviti u frižider 30 minuta. 

2. Odgovarajući pleh obložiti pek papirom i ostaviti na stranu. Izvaditi posudu iz frižidera. Navlažiti ruke i vlažnom kašikom zahvatati smesu i oblikovati pljeskavice po svojoj želji (smesa nije potpuno čvrsta, da vas ne buni, tako i treba da bude). Ja sam ih oblikovala duguljaste i veće. Pljeskavice poređati u pleh, a između staviti pripremljeni krompir. Pljeskavice i krompir preliti sa po malo ulja i staviti da se peču, u prethodno zagrejanu rernu, na 200 stepeni oko 40 minuta. 

3. Poslužiti sa salatom po ukusu.

1. Pečeni krompir: Krompir oljuštiti i iseći na četvrtine (birati manje krompire). Isečeni krompir staviti u posudu, naliti sa vodom i staviti na šporet. Kada voda provri, kuvati krompir pet minuta (ako može čačkalica da prođe kroz krompir, skloniti ga sa vatre), procediti i ostaviti da se prohladi. Zatim ga posuti sa suvim biljnim začinom, biberom i alevom paprikom i promešati. Pripremljeni krompir poređati u plehu između pljeskavica...

Jedan veoma ukusan ručak iz rerne, gde imate zajedno pečeno meso i krompir.

Коментари

Популарни постови